Bor-Engineering
info@bor-engineering.nl
+31 (0)6 19037937
BTW nr.: NL001343814B95
KvK nr.: 59690526

Over Bor-Engineering

Doordat ik in de beginjaren van mijn carrière via diverse installatiebureaus veel in de industrie heb gewerkt is mijn interesse in de machinebouw daar ontstaan. Ik had al vrij snel door dat de machinebouw en industrie mij meer trokken dan elektricien in de woningbouw.

In 1992 ben ik dan ook bij Matco (fabrikant van palletwikkelsystemen) terecht gekomen als servicemonteur voor het oplossen van storingen bij klanten door heel Europa , maar ook het opbouwen en in bedrijf stellen van nieuwe lijnen was een taak . In 1998 kreeg ik de kans om op de engineeringsafdeling van Matco mijn praktische kennis te gaan gebruiken voor het doorontwikkelen van de installaties die Matco bouwt. Ben diverse cursussen gaan volgen waaronder Eplan en kon me daar volledig ontplooien als hardware-engineer.

Doordat het een relatief kleine afdeling was leerde je snel meerdere taken uitvoeren zoals contact met klanten, leveranciers en fabrikanten , maar ook calculeren en wat er al niet meer komt kijken op zo’n afdeling.

In 2011 ging Matco helaas failliet (wel gelijk een doorstart met nieuwe eigenaren). Ik kon wel blijven , maar een aanbod om met een paar collega’s wat nieuws te gaan starten lokte toch ook wel en resulteerde in Trespack B.V.

Vanuit die situatie besefte ik dat het werken voor diverse bedrijven best wel leuk en interessant is. Je ziet veel overeenkomsten maar ook verschillen in aanpak en de diversiteit van de werkzaamheden maakt je een vollediger engineer.

Het gevoel en de wil om “eigen baas” te worden is in de afgelopen 2 jaar steeds meer gegroeid en heeft mij doen besluiten om nu een eigen onderneming te starten.